ENGLISH | OVER | GALERIE | TESTIMONIALS | SHOP | KOPEN | OPDRACHTEN | CONTACT | BLOG | LINKS

OVER ROB DE VRIES

- BIOGRAFIE

- EXPOSITIES

- C.V.

- IN DE PERS

BOEKEN ELVIS IN CHARCOAL
NU TE KOOP, KLIK HIER

VERJAARDAGS
KALENDERS
NU TE BESTELLEN,
KLIK HIER

MIJN FINE ART AMERICA SHOP
PRINTS IN DIVERSE
SOORTEN EN MATEN,
KLIK HIER

Rob de Vries, Beeldend kunstenaarRob de Vries (1963) studeerde in 1984 af aan de Amsterdamse Grafische School. Daarna werkte hij als werktekenaar / DTPer en ontwerper voor diverse bureaus. In 2002 is hij als zelfstandig ontwerper gaan werken.
Tijdens zijn middelbare school maakte Rob niets anders dan Elvis tekeningen en schilderijen. Er zijn er maar drie van bewaard gebleven en deze hangen allemaal aan de muur bij zijn moeder. Gedurende zijn studie aan de Grafische school raakte het tekenen wat op de achtergrond en ging hij zich toeleggen op de fotografie.

In de periode dat hij als zelfstandige werkte kwam ook de behoefte om weer iets “zelf” te maken en is hij weer begonnen met tekenen en schilderen. Eerst alleen portretten van vrienden en kennissen maar al snel werd Elvis ook weer aan het repertoire toegevoegd.

Na een bezoek aan Memphis in 2007 sloeg het Elvis virus weer op volle sterkte toe en is hij gestart met de elvis-art.com site, volledig geweid aan zijn Elvis kunst.

Inmiddels tekent en schildert hij ruim 11 jaar portretten in opdracht en maakt hij vrij werk voor exposities door het hele land. Zijn werk hangt in Nederlandse, Deense, Noorse, Engelse, Italiaanse, Belgische, Amerikaanse en Australische particuliere collecties.

Buiten zijn andere teken en schilderwerk vindt Rob het leuk om grote en aparte Elvis projecten te bedenken.
Projecten die hij nog nooit ergens anders heeft gezien. Vorig jaar heeft hij het “Elvis 24” project afgerond. 24 olieverf schilderijen met een formaat van 15 x 15 cm. Één voor ieder jaar van Elvis’ carrière, de eerste uit 1954 en de laatste uit 1977.

Momenteel is hij bezig met een nieuw groot project getiteld “Jumpsuits & Stagewear”. Deze unieke serie gaat bestaan uit 126 kunstwerken. Elk werk heeft een formaat van 14 x 19 cm en worden uitgevoerd in potlood, waterverf en kleurpotlood. Ieder Jumpsuit en elk pak dat Elvis tussen 1968 en 1977 tijdens zijn optredens heeft gedragen, wordt afgebeeld. Alleen al het samenstellen van de lijst was een flinke klus maar met behulp van internet, boeken en eigen foto’s gemaakt op Graceland is het gelukt.
Enkele werken uit deze serie hangen al aan de muur van een Superfan in Engeland.

Zijn andere werk kunt u vinden op www.robdevries.com

U kunt Rob en zijn werk regelmatig vinden op meetings van de Nederlande Fanclub "It's Elvis Time"


Laatste update:
31 oktober 2016


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 1 keer per 2 maanden, ook stuur ik u zo nu en dan een uitnodiging voor een expositie.
Uw e-mail adres zal niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

© Rob de Vries, 06-50284430, rob@relvis-art.com, KvK 34208377